A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Foto: Trump mag op stembiljet blijven staan, oordeelt Hooggerechtshof
Trump mag op stembiljet blijven staan, oordeelt Hooggerechtshof

De Amerikaanse oud-president Trump mag meedoen aan de voorverkiezingen voor het presidentschap in Colorado. Dat heeft het federale Hooggerechtshof geoordeeld. De rechters waren unaniem, al voerden ze verschillende redenen aan. Trump vocht een beslissing van het hoogste hof van de Amerikaanse staat Colorado aan om hem daar van het stembiljet te verwijderen.Nieuws:
Foto: OM eist zes keer levenslang in hoger beroep liquidatiezaak motorclub Caloh Wagoh

OM eist zes keer levenslang in hoger beroep liquidatiezaak motorclub Caloh Wagoh

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep levenslange celstraffen geëist tegen zes verdachten in het liquidatieproces Eris. Die zaak draait om vijf liquidaties en meerdere pogingen en voorbereidingen daartoe. Een groot deel van de verdachten maakte deel uit van de inmiddels verboden motorclub Caloh Wagoh.

Foto: Weer staking Duitse spoorwegen, NS waarschuwt voor gevolgen

Weer staking Duitse spoorwegen, NS waarschuwt voor gevolgen

Vanaf aankomende donderdag wordt er weer in heel Duitsland op het spoor gestaakt. De Duitse machinistenvakbond GDL kondigde de 35 uur durende staking vanmiddag aan. Dit zal waarschijnlijk ook gevolgen hebben voor de Nederlandse spoorwegen, waarschuwt de NS.

Foto: Nijmeegse Vierdaagse nooit eerder zo snel uitverkocht

Nijmeegse Vierdaagse nooit eerder zo snel uitverkocht

Slechts drie kwartier duurde het voordat de 106de editie van de Nijmeegse Vierdaagse vanochtend was uitverkocht. Vorig jaar was al een record: toen waren de 47.000 startbewijzen na dertig uur vergeven. Dat record is nu dus ruimschoots gebroken.

Foto: KLM overstag: alternatief krimp Schiphol toch openbaar

KLM overstag: alternatief krimp Schiphol toch openbaar

Een rapport over een onderzoek naar Schiphol en een alternatief om te krimpen wordt toch openbaar. Dat hebben KLM en brancheorganisatie Barin gezegd, nadat afgelopen weekend de Volkskrant de inhoud van het rapport naar buiten had gebracht.

Foto: Niet-Nederlands sprekende buschauffeurs mogelijk aan de slag in Limburg

Niet-Nederlands sprekende buschauffeurs mogelijk aan de slag in Limburg

De provincie Limburg wil Arriva tijdelijk toestemming gegeven om buschauffeurs in te zetten die geen Nederlands spreken. Door een aanhoudend personeelstekort heeft de vervoerder last van uitval en vertragingen. De regel dat iedere buschauffeur de Nederlandse taal moet spreken, geldt dan even niet.

Foto: Toezichthouders kunnen grote huisartsenketens niet goed controleren

Toezichthouders kunnen grote huisartsenketens niet goed controleren

De Nederlandse Zorgautoriteit en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd waarschuwen in een gezamenlijk rapport dat zij onvoldoende mogelijkheden hebben om commerciële huisartsenketens te controleren. Daarom kunnen deze bedrijven, wanneer nodig, nauwelijks gestopt worden als zij huisartsenpraktijken opkopen. En dat is niet zonder risico voor patiënten, aldus beide toezichthouders.

Foto: Nationale ombudsman vindt aanvraagprocedure Noodfonds Energie oneerlijk

Nationale ombudsman vindt aanvraagprocedure Noodfonds Energie oneerlijk

De Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, heeft scherpe kritiek op de aanvraagprocedure van het Tijdelijk Noodfonds Energie. Door de digitale procedure is het voor kwetsbare groepen onmogelijk om toegang te krijgen tot de financiële hulp als ze geen DigiD hebben, terwijl zij die hulp hard nodig hebben.

Foto: 'Liefhebbers' redden failliete e-bikemaker Qwic

'Liefhebbers' redden failliete e-bikemaker Qwic

Qwic, de Amsterdamse producent van elektrische fietsen, maakt een doorstart. In november ging het bedrijf ten onder nadat moederbedrijf Hartmobile failliet was gegaan. Vandaag maakte de curator bekend dat Qwic de deuren heeft heropend.

Foto: Kinderen van filmmaker Breslauer herkend in historische Westerborkfilm

Kinderen van filmmaker Breslauer herkend in historische Westerborkfilm

Filmmaker Rudolf Breslauer blijkt ook twee van zijn kinderen te hebben vastgelegd in de beroemde Westerborkfilm. Fotograaf Sake Elzinga ontdekte het nadat hij familiealbums van de nazaten van Breslauer had doorgespit.

Foto: Brussel legt Apple een boete op van 1,8 miljard euro voor machtsmisbruik

Brussel legt Apple een boete op van 1,8 miljard euro voor machtsmisbruik

De Europese Commissie legt Apple een boete op van 1,84 miljard euro vanwege machtsmisbruik bij muziekdiensten. Dat heeft Eurocommissaris Margrethe Vestager van Mededinging bekendgemaakt in een persconferentie.

Foto: Britse politie vindt auto van F1-coureur Berger die 28 jaar geleden werd gestolen

Britse politie vindt auto van F1-coureur Berger die 28 jaar geleden werd gestolen

De Britse politie heeft een peperdure Ferrari van voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger teruggevonden die bijna 29 jaar geleden werd gestolen. De politie schat dat de auto een waarde heeft van ongeveer 350.000 pond, omgerekend ruim 400.000 euro.

Foto: Dammen, dijken of meebewegen: zeespiegeltoekomst loopt in drie richtingen uiteen

Dammen, dijken of meebewegen: zeespiegeltoekomst loopt in drie richtingen uiteen

Steeds hogere dijken en zwaardere gemalen, een futuristische dam in de Noordzee of juist meebewegen met het water. Technisch bestaan er allerlei manieren om Nederland ook in de verre toekomst veilig te houden voor de stijgende zeespiegel, zo wordt gesteld in een maandag verschenen rapport.

Foto: Tot 2030 meer overlast op het spoor, Amersfoort deze zomer slecht bereikbaar

Tot 2030 meer overlast op het spoor, Amersfoort deze zomer slecht bereikbaar

Treinreizigers krijgen de komende jaren nog veel meer last van werkzaamheden op het spoor. Dat laat ProRail vandaag weten bij een persbriefing. Vorig jaar kondigde de spoorbeheerder al aan dat het in 2024 meer werkzaamheden uit zal gaan voeren buiten de vakanties, maar deze overlast wordt tussen 2025 en 2030 alleen maar groter.

Foto: Vier doden en tientallen gewonden door brand in Duits verzorgingstehuis

Vier doden en tientallen gewonden door brand in Duits verzorgingstehuis

Bij een brand in een verzorgingstehuis in het westen van Duitsland, vlak over de grens bij Nijmegen, zijn vanochtend zeker vier doden en 21 gewonden gevallen. Volgens de lokale politie raakten ook een politieagent en een brandweerman gewond, zij werden kort opgenomen in het ziekenhuis.

Foto: Minister grijpt in: 'moeder' wordt toch niet 'ouder uit wie het kind is geboren'

Minister grijpt in: 'moeder' wordt toch niet 'ouder uit wie het kind is geboren'

Een wetsvoorstel van Binnenlandse Zaken om de term "moeder" uit het bevolkingsregister te schrappen wordt aangepast. Minister De Jonge noemt het maandagmorgen op X een onnodige fout die spoedig wordt rechtgezet.

Foto: ANWB ziet stijging aantal Nederlandse ongelukken op skipistes

ANWB ziet stijging aantal Nederlandse ongelukken op skipistes

Nederlanders op skivakantie hebben deze winter vaker een ongeluk gehad op de piste. De ANWB Alarmcentrale ziet een toename van tien procent ten opzichte van vorig seizoen.

Foto: Spoorbrug in Rusland gesaboteerd met explosief

Spoorbrug in Rusland gesaboteerd met explosief

In de Russische zuidelijke regio Samara heeft zich vanochtend rond 07.30 uur lokale tijd een explosie voorgedaan op een spoorbrug. Zowel Russische als Oekraïense media zeggen dat de brug gesaboteerd is. Het Russische persbureau TASS heeft het over een zelfgemaakte bom.

Foto: Geuzenpenning voor Afghaanse activiste Laila Haidari

Geuzenpenning voor Afghaanse activiste Laila Haidari

De Geuzenpenning wordt dit jaar uitgereikt aan de Afghaanse activiste Laila Haidari. De prijs wordt ieder jaar toegekend aan mensen of organisaties die zich inzetten voor mensenrechten.

Foto: Grote NAVO-training van start, mét kersverse lidstaten in Scandinavië

Grote NAVO-training van start, mét kersverse lidstaten in Scandinavië

Meer dan 20.000 militairen uit dertien landen doen vanaf vandaag mee aan een grote NAVO-oefening in het noorden van gastlanden Noorwegen, Finland en Zweden. Nordic Response 2024 heet de oefening waaraan ook Finland en Zweden nu als nieuwste lidstaten deelnemen.

  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie