A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Foto: Faber (PVV) neemt afstand van term 'omvolking', maar ziet wel zorgelijke
Faber (PVV) neemt afstand van term 'omvolking', maar ziet wel zorgelijke "demografische ontwikkeling"

Beoogd minister Marjolein Faber (PVV) neemt afstand van de term "omvolking" die ze eerder heeft gebruikt. In een hoorzitting in de Tweede Kamer zei ze dat ze de term beter niet had kunnen gebruiken, en dat ze het ook niet meer zal doen.Nieuws:
Foto: 'Omvolking' uitgelegd: achtergrond van de racistische complottheorie

'Omvolking' uitgelegd: achtergrond van de racistische complottheorie

Het is een term die de laatste tijd geregeld opduikt in het publieke debat: 'omvolking'. Beoogd PVV-minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingshulp Reinette Klever nam in haar hoorzitting geen afstand van de term. Marjolein Faber, beoogd minister van Asiel en Migratie, deed dat vandaag wel.

Foto: Acht doden bij enorme brand in Moskou, mensen springen uit gebouw

Acht doden bij enorme brand in Moskou, mensen springen uit gebouw

Bij een grote brand in een onderzoekscentrum vlak bij Moskou zijn tenminste acht doden gevallen. Dat meldt het Russische staatspersbureau TASS. Op beelden op social media zijn grote vlammen en enorme zwarte rookwolken te zien die uit het Platan Research institute komen.

Foto: Internationale actie tegen mensenhandel: ruim 200 arrestaties

Internationale actie tegen mensenhandel: ruim 200 arrestaties

Bij een grote internationale operatie tegen mensenhandel zijn 219 mensen gearresteerd. Ook zijn er honderden slachtoffers in beeld gekomen bij de autoriteiten. Dat meldt Europol.

Foto: EU-sancties tegen zes Russische hackers

EU-sancties tegen zes Russische hackers

Zes Russische hackers zijn toegevoegd aan de Europese sanctielijst voor internetaanvallen. Het zijn onder meer Michael Michaelovitch Tsarev en Maksim Galochkin, kopstukken van grote internationale cybercriminele organisaties. De sancties komen er op initiatief van Nederland. Het is voor het eerst dat er ook criminelen op de sanctielijst zijn gezet.

Foto: Maangruis Chang'e 6 naar aarde: China zit VS op hielen met ruimtesuccessen

Maangruis Chang'e 6 naar aarde: China zit VS op hielen met ruimtesuccessen

Volgens plan ploft morgenochtend een kegelvormige capsule neer in de woestijn van Binnen-Mongolië, een autonome regio in China. De lading aan boord is kostbaar: gesteente van de achterkant van de maan.

Foto: OM in hoger beroep tegen alle verdachten moord Peter R. de Vries

OM in hoger beroep tegen alle verdachten moord Peter R. de Vries

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de straffen voor alle negen verdachten in de zaak over de moord op Peter R. de Vries. De rechtbank Amsterdam legde eerder deze maand celstraffen tot 28 jaar op.

Foto: Balkanvetes EK hebben lange historie: 'In voetbal komen extremen naar voren'

Balkanvetes EK hebben lange historie: 'In voetbal komen extremen naar voren'

"Eén door voetbal. Eén in het hart van Europa." De slogan die de Europese voetbalbond UEFA op het EK voetbal in Duitsland heeft geplakt suggereert een hang naar eenheid, maar van die eenheid is bij de deelnemende landen op de westelijke Balkan weinig te merken.

Foto: 16 jaar cel voor 'abortusmoord' in Diemen

16 jaar cel voor 'abortusmoord' in Diemen

Een man uit Diemen krijgt 16 jaar gevangenisstraf en tbs voor het doden van zijn ongeboren kind en zijn partner via een illegale abortus. Dat heeft de rechtbank vanmiddag bepaald.

Foto: Britse prinses Anne met hersenschudding in ziekenhuis na ongeluk

Britse prinses Anne met hersenschudding in ziekenhuis na ongeluk

De Britse prinses Anne, de zus van koning Charles, ligt in het ziekenhuis na "een incident" op haar landgoed in Gatcombe Park in Gloucester.

Foto: Pirates of the Caribbean-acteur en surfer dood door haaienaanval

Pirates of the Caribbean-acteur en surfer dood door haaienaanval

Lokale surfheld en Pirates of the Caribbean-acteur Tamayo Perry is overleden nadat hij tijdens het surfen op Hawaï werd aangevallen door een haai. De 49-jarige Perry was gaan surfen in een pauze tijdens zijn werk als strandwacht.

Foto: Opdrachtgever vergismoord dj Latumahina moet 25,5 jaar de cel in

Opdrachtgever vergismoord dj Latumahina moet 25,5 jaar de cel in

Noureddine H., opdrachtgever voor de vergismoord waarbij de Amsterdamse Djordy Latumahina overleed, moet 25,5 jaar de gevangenis in. Dat besloot de rechtbank Amsterdam vandaag.

Foto: Twee mannen aangehouden voor leveren wapens dubbele moord Weiteveen

Twee mannen aangehouden voor leveren wapens dubbele moord Weiteveen

De politie heeft twee mannen aangehouden op verdenking van wapenhandel. De mannen worden ervan verdacht de wapens te hebben geleverd waarmee op 16 januari een echtpaar in Weiteveen werd vermoord.

Foto: Eindelijk is het zonnig weer: hierom worden we er zo vrolijk van

Eindelijk is het zonnig weer: hierom worden we er zo vrolijk van

Na een natte en grijze tijd schijnt eindelijk de zon, en schieten de temperaturen omhoog. Op dit soort momenten lijkt bijna iedereen vrolijk te worden. Hoe kan dat?

Foto: Podcast De Dag: China op de linkerbaan naar de maan

Podcast De Dag: China op de linkerbaan naar de maan

Morgen landt een capsule met maangruis in de woestijn in China. De Chinese maanlander Chang'e 6 verzamelde stof en stenen vanaf de achterkant van de maan. Een kant die we niet goed kennen. Daarmee heeft China een primeur in de spacerace. En dat zet de VS onder druk.

Foto: Vrees voor escalatie Israël-Hezbollah: 'Eén misrekening kan rampzalig zijn'

Vrees voor escalatie Israël-Hezbollah: 'Eén misrekening kan rampzalig zijn'

Internationaal groeien de zorgen over een escalatie in het conflict tussen Israël en de Libanese Hezbollah-beweging. De Amerikaanse topgeneraal Brown waarschuwt dat de VS Israël niet kan beschermen als de oorlog met Hezbollah zich uitbreidt. EU-buitenlandchef Borrell denkt dat dat risico met de dag groter wordt.

Foto: Apple overtreedt volgens Brussel nieuwe techwet, miljardenboete dreigt

Apple overtreedt volgens Brussel nieuwe techwet, miljardenboete dreigt

Techgigant Apple werkt appontwikkelaars tegen die met hun klanten willen communiceren en overtreedt daarmee de Digitale Marktenwet. Dat is de voorlopige conclusie van de Europese Commissie, die hier eerder dit jaar een onderzoek naar startte. Het voorlopige oordeel is mogelijk een opmaat naar een miljardenboete.

Foto: Dorpssuper dreigt in problemen te komen door verlies tabaksverkoop

Dorpssuper dreigt in problemen te komen door verlies tabaksverkoop

Nu mag het nog, tabak verkopen vanuit zijn kleine supermarkt. Maar over een week mag eigenaar Henk Hoeve geen sigaretten, vapes of andere tabak-gerelateerde producten meer verkopen in zijn winkel. En dat heeft gevolgen voor de inkomsten van Hoeve en zo'n 500 andere supermarkten in kleine dorpen.

Foto: Meer mensen betalen zorgpremie niet: 'Wijst op grotere geldproblemen'

Meer mensen betalen zorgpremie niet: 'Wijst op grotere geldproblemen'

Het aantal wanbetalers bij zorgverzekeraars is eind vorig jaar gestegen naar 178.000. De jaren ervoor ging het om zo'n 170.000 mensen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Administratie Kantoor (CAK), dat zorgboetes int. Het AD heeft die cijfers opgevraagd.

Foto: Meer dan twintig doden bij brand in fabriek lithiumbatterijen Zuid-Korea

Meer dan twintig doden bij brand in fabriek lithiumbatterijen Zuid-Korea

Bij een grote brand in een lithiumbatterijfabriek in Zuid-Korea zijn zeker 22 mensen omgekomen, meldt de lokale brandweer. De meesten zijn Chinese werknemers. Inmiddels is het vuur grotendeels uit.

  • A1 Regio TV
  • A1 Radio

Strand Horst


advertentie